Forever - onnistumisen asiantuntija

Usealle meistä kevät on aika, jolloin polkupyörä haetaan kellarin uumenista ja suunnataan pyörälenkille. Pyöräillessä vapauden tunne on sanoinkuvaamaton! Fillarointi on paitsi ympäristöystävällistä, se myös auttaa kunnon kohentumisessa, ja tuo meille vapautta siirtyä paikasta toiseen mutkattomasti.

Onko pyöräily hyvää liikuntaa?

Polkupyörä on erikoislaatuinen kone, joka pystyy parhaimmillaan muuntamaan 98,6 prosenttia pyöräilijän polkemistyöstä pyörien pyörittämiseen: polkupyörä on suunniteltu siten, että se pakottaa meidät käyttämään kehoamme tehokkaammin. (Glaskin M. 2014, 16).  Pyöräillessä käytämme kehomme isoja jalkojen lihaksia, mikä tekee lajista tehokasta ja energiakulutukseltaan suurta.

“Tutkimusten mukaan työmatkapyöräily kuluttaa keksimäärin 540 kaloria tunnissa, ja lähes 2400 aikuisella tehty tutkimus osoitti pyörilijät ovat paremmassa kunnossa, hoikempia ja vähemmän taipuvaisia liikapainoon”

(Glaskin M. 2014, 26).

Onko pyöräily hyvää liikuntaa

Pyöräily kehittää hapenottokykyä

Pyöräily on paitsi hyvää liikuntaa, niin se kehittää lihasvoiman ja nivelten kunnon lisäksi myös hapenottokykyämme. Tehdastyöläisillä tehdyssä tutkimuksessa verrattiin pyöräilijöiden ja pyöräilemättömien kuntoa: tutkimuksessa mitattiin maksimaalista hapenottokykyä, ja tulosten mukaan pyöräilijät ovat paremmassa kunnossa kuin pyörilemättömät. Tämän lisäksi pyöräilyn hyöty näyttäisi lisääntyvän vanhetessa. (Glaskin M. 2014, 27).

Kokeile Foreverilla sisäpyöräilyä 3 päivää veloituksetta.

Kenelle pyöräily sopii?

Tiedämme pyöräilyn olevan myös nivelystävällistä; kehon paino lepää satulan päällä eikä niveliin kohdistu iskuja. Pyöräilyn voisi ajatella sopivan lähes kaikille vauvasta vaariin kunhan pyörä on itselle sopiva, ja sen säädöt ovat kunnossa. Pitkälle edennyt nivelrikko tai neurologinen sairaus voivat aiheuttaa tasapainolle tai nivelille liikaa haasteita, ja tällöin pyöräily liikuntamuotona ei välttämättä sovellu. Onneksi nykyään on saatavilla erikoispyöriä, kuten sähköpyöriä tai kolmepyöräisiä pyöriä, joista voi olla apua näissä tilanteissa.

Pyöräily hyvää liikuntaa

Tandempyöräilystä uusia haasteita

Tandempyörässä on yksi runko, kaksi pyörää ja kaksi satulaa. Kun polkimia pyörittää 4 jalkaa kahden sijaan ovat tandemit nopeampia kuin yksin poljettavat pyörät. Myös ilmanvastus on pienempi kuin yksin ajettaessa, ja tutkimusten mukaan etenkin takana istuvan “lämmittäjän” syke ja veren maitohappotasot ovat keskimäärin tavallista pyöräilijää matalammalla. (Glaskin M. 2014, 36-37). Tämä pyöräilymuoto vaatii ohjaajan ja takana istuvan “lämmittäjän” kitkatonta yhteistyötä, joten tämä voisi olla pariskunnalle tai perheelle uusi yhteinen harrastus tai ainakin kokeilun arvoinen juttu.

Nautinnollsia pyörälenkkejä, niin yksin kuin tandemillakin 🙂

 

Lähde: Glaskin Max, Pyörä ja Ihminen. Docendo 2014.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Niina Aaltonen Ryhmäliikuntaohjaaja

Liikunnanohjaaja (AMK) & koulutettu hieroja. Opintoja myös liikuntalääketieteestä, valmennuksesta ja fysioterapiasta. Foreverillä ohjaan ryhmäliikuntaa, ja harrastan vapaa-ajalla judoa, nyrkkeilyä ja luonnossa liikkumista.

image description

Aloita nyt!

    TULE TUTUSTUMAAN


    Oletko kiinnostunut treenaamisesta Premium-klubillamme, mutta tahdot tutustua tiloihin ensin? Onnistuu! Jätä yhteystietosi, niin kuntoneuvojamme ottavat yhteyttä ilmaista tutustumista varten.


    Etunimi:

    Sukunimi:

    Puhelin:

    Sähköposti:

    Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

    Keskus