Uuden vuoden jälkeen saatoit tehdä lupauksia uudesta elämästä, terveellisistä valinnoista tai painonpudotuksesta. Saatoit ehkä suunnitella, että käyt kolme kertaa viikossa jumpissa ja herkuttelet vain viikonloppuisin. Joskus suunnitelmassa pysyminen on helpompaa, mutta joskus toteutus voi takkuilla.
Onkin hyvä opetella armollisuutta itseään kohtaan. Se ettei aina onnistu, ei tarkoita, että koko projekti on epäonnistunut. Älä soimaa itseäsi, jos repsahdat. Peli ei ole tällöin vielä menetetty. Anna itsellesi repsahdus anteeksi ja käännä se motivoivaksi voimavaraksi. Ensi kerralla et repsahda, pystyt siihen!
Kun onnistut pysymään suunnitellussa ruokavaliossa tai jaksoit treenata tavoitteesi mukaisen määrän viikossa, onnittele itseäsi. Kun opit uuden liikkeen, onnittele itseäsi. Kun jaksoit lähteä jumppaan, onnittele itseäsi. Monesti kehumme ystäviämme tai ihastelemme tuttujemme saavutuksia, mutta milloin kehumme itseämme?
Lue myös: Kehujen keskiviikko – muista kehua myös itseäsi!
Myös positiivisuutta omaa kehoamme ja itseämme kohtaan on hyvä opetella. Vaikka vyötäröllä olisikin muutama ylimääräinen kilo, se ei muuta ihmisarvoamme. Arvosta itseäsi ja puhu itsestäsi kauniisti. Mieti mistä asioista kehossasi pidät. Mieti, että kehossasi ei ole negatiivisia asioita, vaan ainoastaan positiivisia asioita ja kehityskohteita.
Itsensä rakastamista on myös se, että huolehdit omasta hyvinvoinnistasi. Raivaa kalenterista aikaa itsellesi. Se voi olla treenin, lenkin tai päiväunien muodossa. Älä näe liikuntaa velvoitteena, vaan ajattele sitä hyvinvointiin johtavana tekijänä. Asiana mistä saa ja voi nauttia!