Ihana kevätaurinko kurkkii ja hellii ulkoilijaa maaliskuussa. Reippaan lenkin jälkeen maistuu lämmin ja tuhti keitto. Tämä herkullinen ja terveellinen kasviskeitto täyttää vatsan ja jättää hyvän omantunnon. Kasvisruokavalio ei helli vain terveyttä, vaan myös ympäristöä ja on reilu eläimille. Reseptiin on helppo tehdä muutoksia omien mieltymysten mukaan. Kokeile kikherneiden tilalla tai kaverina esimerkiksi valkoisia papuja. Lehtikaalin kaveriksi tai korvaajaksi sopii esimerkiksi pinaatti.
Kokeile kasviksia ja kasvisruokia rohkeasti. Oikein koostettuna kasvisruokavalio sopii kuntoilijalle siinä missä sekaruokavaliokin. Vinkkejä kasvisruuan lisäämisestä ruokavalioon saat esimerkiksi personal trainereiltamme.
6 annosta
Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä ja kuullota pilkottua sipulia noin 5 minuuttia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sekaan selleri, porkkana ja valkosipuli sekä mausteet. Kypsennä vielä 2-3 minuuttia. Lisää sitten kattilaan quinoa, kikherneet, tomaattimurska sekä kasvisliemi. Kiehauta ja anna sen jälkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia. Poista lehtikaalista keskiruodot ja suikaloi se. Lisää lehtikaali keittoon ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä kunnes lehtikaali on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan!
Haukkaa keiton kanssa pala täysjyväleipää ja nauti!