Ihana kesä sieltä taas tulla tupsahti. Aurinkoiset ilmat houkuttelevat siirtämään elämän ulkoilmaan ruokailua myöten. Mikä sen mahtavampaa, kuin syödä ulkona suussa sulavia grilliherkkuja ja nauttia elämästä. Suomalainen perinteinen grilliruoka on vain tunnetusti raskasta ja jokapäiväinen grillaaminen alkaa näkyä vatsan seudulla, viimeistään kesän lopulla. Voiko grilliruoka olla terveellistä ja ennen kaikkea herkullista?
Kesällä aktiivisuus ja liikunta lisääntyvät kuin itsestään, koska ulkoilu on vaan niin paljon mukavampaa sekä helpompaa. Treenin lisäys ei välttämättä näy ulkomuodossa, jos ruokailutottumukset menevät vastakkaiseen suuntaan. Monesti alkoholin kulutus lisääntyy myös terassikelien myötä. Alkoholi ja raskas grilliruoka yhdessä ovat terveyden kannalta vaarallinen yhdistelmä pidemmän päälle.
Rasvaisen grillimakkaran syönti silloin tällöin ei pilaa kuntoilijan kesää, mutta grillin tiristessä säännöllisesti, on syytä kiinnittää huomiota sen sisältöön. Kaupat ovat pullollaan ihania grilliin sopivia herkkuja. Mitä värikkäämpi ateria, sen parempi. Tämä on hyvä muistisääntö, kun koostat grilliateriaa.
Piipahda hedelmä- ja vihannesosastolla
Kokeile marinadeja
Vaihda kevyempään
Tee nyyttejä
Muista myös nämä
Terveellinen grilliruoka ei suinkaan ole mautonta ja kuivaa. Kun ateria on pääosin kasviksista koostuva, et voi mennä metsään. Kesätreenit sujuvat kevyellä ololla paremmin ja voit hyvin, kun kehosi on täynnä vitamiineja ja ravintoaineita. Näin voit nauttia huoletta ulkoilmasta ja grilliruoasta ja pysyt kesäkunnossa!