Kesä ja letut kuuluvat yhteen. Letturesepteissä vain taivas on rajana ja taiteilua tehdään myös toiseen suuntaan; vähäisimmillään letut saa aikaiseksi vain kahdella ainesosalla. Ja nyt seuraa yllätys: kahden aineen proteiiniletut ovat oikeasti hyviä ja niiden resepti on noussut lettumaailman huipulle.
Yhdistämällä banaanin ja kananmunan saadaan aikaan räiskäleitä, jotka sisältävät mukavasti proteiinia ja banaanin kautta kaliumia, C ja B6 –vitamiineja ja paljon kuituja. Voit paistaa proteiiniletut aamu- tai iltapalaksi tai nauttia herkullisena välipalana erilaisten lisukkeiden, kuten marjojen tai raejuuston kanssa.
Annoksesta tulee noin kolme pientä lettua. Aikaa valmistukseen kuluu noin 15 minuuttia.
Ainekset
Paistamiseen rypsiöljyä
Kaksi ainesta riittää, mutta halutessasi voit lisätä taikinaan myös ½ teelusikallista leivinjauhetta ja hitusen kanelia, kardemummaa tai vaniljauutetta.
Valmistusohjeet
Proteiinilettureseptit sisältävät usein banaania, mutta ilmankin selviää mainiosti. Banaani ei hoida proteiiniletuissa taikinan yhteen sitomista, vaan se on mukana tuomassa rakennetta ja makua. Mutta niitähän saa aikaan monella muullakin aineksella. Banaani ei ole myöskään kaikkien mieleen ja moni on sille myös allerginen.
Proteiinilettujen valmistus on helppoa ja nopeaa, yhdistät vain ainekset ja sekoitat ne tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi sauva- tai tehosekoittimella. Raaka-aineiden kanssa kannattaa käyttää mielikuvitusta. Voit esimerkiksi lisätä proteiinin määrää lisämällä taikinaan proteiinijauhetta tai maitorahkaa.
Ohessa proteiinilettujen ohje ilman banaania. Annoksesta tulee noin kuusi pientä lettua. Aikaa valmistukseen menee noin 15 minuuttia.