Forever - onnistumisen asiantuntija

Herkulliset proteiiniletut banaanilla ja ilman

Kesä ja letut kuuluvat yhteen. Letturesepteissä vain taivas on rajana ja taiteilua tehdään myös toiseen suuntaan; vähäisimmillään letut saa aikaiseksi vain kahdella ainesosalla. Ja nyt seuraa yllätys: kahden aineen proteiiniletut ovat oikeasti hyviä ja niiden resepti on noussut lettumaailman huipulle.

Yhdistämällä banaanin ja kananmunan saadaan aikaan räiskäleitä, jotka sisältävät mukavasti proteiinia ja banaanin kautta kaliumia, C ja B6 –vitamiineja ja paljon kuituja. Voit paistaa proteiiniletut aamu- tai iltapalaksi tai nauttia herkullisena välipalana erilaisten lisukkeiden, kuten marjojen tai raejuuston kanssa.

Kahden aineksen banaaniproteiiniletut

Annoksesta tulee noin kolme pientä lettua. Aikaa valmistukseen kuluu noin 15 minuuttia.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1 banaani

Paistamiseen rypsiöljyä

Kaksi ainesta riittää, mutta halutessasi voit lisätä taikinaan myös ½ teelusikallista leivinjauhetta ja hitusen kanelia, kardemummaa tai vaniljauutetta.

Valmistusohjeet

  • Murskaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella
  • Riko kananmuna ja sekoita se banaanien joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi, ja mikäli maltat, anna taikinan vetäytyä hetki.
  • Lusikoi taikinasta pieniä kekosia pannulle. Paista letut öljyssä miedolla lämmöllä. Varo tekemästä letuista liian isokokoisia, koska lettujen rakenne on hauras.
  • Ole tarkkana myös lämmön kanssa; jos liesi on liian kuuma, letut kärähtävät helposti.
  • Tarjoiluvinkki: Tarjoile banaaniletut mustikkaisen proteiinijäätelön kera

Proteiiniletut ilman banaania

Proteiinilettureseptit sisältävät usein banaania, mutta ilmankin selviää mainiosti. Banaani ei hoida proteiiniletuissa taikinan yhteen sitomista, vaan se on mukana tuomassa rakennetta ja makua. Mutta niitähän saa aikaan monella muullakin aineksella. Banaani ei ole myöskään kaikkien mieleen ja moni on sille myös allerginen.

Proteiinilettujen valmistus on helppoa ja nopeaa, yhdistät vain ainekset ja sekoitat ne tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi sauva- tai tehosekoittimella. Raaka-aineiden kanssa kannattaa käyttää mielikuvitusta. Voit esimerkiksi lisätä proteiinin määrää lisämällä taikinaan proteiinijauhetta tai maitorahkaa.

Ohessa proteiinilettujen ohje ilman banaania. Annoksesta tulee noin kuusi pientä lettua. Aikaa valmistukseen menee noin 15 minuuttia.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl raejuustoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Paistamiseen voita tai rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Mikäli maltat, anna taikinan vetäytyä hetki.
  • Levitä pannulle rasvaa paistamista varten.
  • Lusikoi taikina pieniksi ohukaisiksi pannulle. Varo tekemästä niistä liian isoja.
  • Paista proteiiniletut keskilämmössä kullanruskeiksi molemmin puolin.

Aloita treenaaminen Foreverillä

Liity nyt

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit