Ihan vielä ei olla perillä kesäsäässä, vaikka lisääntynyt valon määrä tekeekin terää. Ihan vielä ei ole kiire pihatöihin. Tuntuu siltä, että pitkän, sisällä vietetyn työpäivän jälkeen tekee eniten mieli rojahtaa sohvalle ja kaivaa kaapista kehiin herkkukätkö – Netflix and chill. Herkkujemmaa kuitenkaan ei useimmiten, tarkoituksellisesti, ole. Jääkaapista löytyy valon lisäksi kaupasta tarttuvat tutut raaka-aineet, maitorahka, proteiinivanukas sekä kananmunakenno.
Mitä jos niistä voisikin väsätä jotain herkullista? Alla ystäväni herkullinen Jennin resepti.
Cheesecake.com-sivuston mukaan juustokakku on lähtöisin Kreikasta, Samoksen saarelta ja kakkua pidettiin hyvänä energian lähteenä. Perinteisessä juustokakussa tuorejuusto hyydytetään liivatelehdillä ja pohjaksi murennetaan digestivekeksejä. Silloista juustokakkua jopa tarjoiltiin polttoaineeksi urheilijoille ensimmäisissä olympialaisissa. Jos siis juustokakku on syntyjään ollut urheilijoiden ruoka, selkeästi sitä saa nauttia terveellisemmässä muodossa myös tavalliset kuntoliikkujat – eikös!
Ainekset:
Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Sekoita kananmunavaahtoon valmiiksi keskenään sekoitettu maitorahka ja proteiinivanukas. Kaada massa uunivuokaan ja paista 150 asteessa vähän reilu tunti. Nauti jäätelöpallon tai marjojen kera.
Katso myös: mustikkainen proteiinijäätelö